Presunúť na hlavný obsah

Nájsť si sexuálneho partnera je pre bacuľky problém

Sex a vzťahy

Obézne ženy si hľadajú veľmi ťažko sexuálneho partnera, obézni muži s hľadaním partnerky problém nemajú.

Nadváha u žien znižuje nádej nájsť si sexuálneho partnera a zvyšuje riziko nechceného tehotenstva. Obézni muži nemajú s hľadaním mileniek problémy, hoci nadváha vedie k poruchám erekcie. Tvrdia to francúzski vedci.

Prieskum sa uskutočnil medzi 10 000 Francúzmi a Francúzkami vo veku 18 až 69 rokov. Boli medzi nimi ľudia s malou váhou, strednou až po ľudí s nadváhou. Výskum sa zameral na vzťah medzi ich sexuálnym životom a indexom telesnej hmotnosti (BMI).

U obéznych ľudí vedci zistili až o 30 percent menší predpoklad, že počas posledného roku mali sex. U mužov hmotnosť v milostných otázkach nehrala úlohu, čo vedcov prekvapilo. "Ženy skôr tolerujú obézneho muža, zatiaľ čo mužom obézne ženy vadia," tvrdí jedna z autoriek štúdie, Kaye Wellings, profesorka sexuálneho a reprodukčného zdravia na London Schhol of Hygiene.

Problémy ľudí trpiacich nadváhou a obezitou sú zrejme kombináciou telesných ťažkostí plynúcich z nezdravej hmotnosti a spoločenských predsudkov, ktoré vedú k nízkemu sebavedomiu. U obéznych ľudí existuje  vyššie riziko cukrovky, depresie a úniku moču. Všetky tieto choroby môžu spôsobiť problémy v sexuálnej oblasti. Keď sa im ale podarí nájsť si partnera či partnerku, milujú sa rovnako často ako osoby s normálnou váhou.

Zaujímavým zistením je tiež fakt, že bacuľky si obyčajne nájdu partnera s nadváhou. Platí to o viac ako 2/3 z nich. Na druhej strane, obézni muži si hľadajú partnerky s nadváhou len v 40. percentách. Štúdia vedená profesorkou Nathalie Bajos z parížskeho Institut National de la Santé et la Recherche Medicale, uvrejnená v British Medical Journal, ďalej zistila: "Nezadané obézne ženy nechcene otehotnejú až štyrikrát častejšie než štíhle ženy. A to aj napriek tomu, že majú o tretinu menšiu šancu, že by počas posledného roku mali sexuálneho partnera.

Ženy s nadváhou užívajú až o 70 percent menej hormonálnej antikoncepcie než štíhle ženy. Obézni muži majú 2,5-krát častejšie problémy s erekciou ako muži s normálnou váhou.

Text: -nb- pre oŽene.sk
Foto: Shutterstock