Presunúť na hlavný obsah

Masáž ako dotyky lásky

Rodinné vzťahy

Dotyky nás sprevádzajú od narodenia a počas celého života majú zásadný životný význam. Dieťatku dodáva dotyk pocit tepla, lásky a istoty.

U novorodencov je hmat jedným z najvyvinutejších zmyslov, a teda aj veľmi dôležitou formou komunikácie. Pomocou dotyku zažíva dieťa seba a svoj svet. Dotyk je našou prvou rečou. Masáže dojčiat ponúkajú rodičom možnosť, aby sa naučili pomocou masáže rešpektovať potreby svojho dieťaťa.

Krása tohto láskyplného umenia spočíva aj v tom, že masáž môže vykonávať každý. Nepotrebujete na to žiaden špeciálny talent. Je to jednoduché a prirodzené. Vaše dieťa VásMasáž nožičky u bábätka samé naučí, ako sa ho máte dotýkať.

Masáž dokáže navodiť blízky intímny vzťah. Sú to chvíle, ktoré dávajú veľmi veľa nielen dieťatku, ale aj rodičom. Je to nádherný pocit, keď vidíte, že sa vášmu bábätku vaša masáž páči.

Čo prináša baby masáž vášmu dieťatku?

Okrem potešenia a pokojného spánku pomáha masáž aj uvoľniť napätie a stres, môže odstrániť popôrodné traumy, prehĺbi vzťah matka – dieťa, zvyšuje imunitu, rozvíja motoriku, upokojuje hyperaktívne deti, uvoľňuje kŕče, zlepšuje dýchanie a krvný obeh a v neposlednom rade zlepšuje stav alergikov, astmatikov a deti s ekzémami.

Všetko o sile dotyku a masážne hmaty Vás naučia certifikované inštruktorky IAIM, ženy a matky, ktoré napĺňa práca s deťmi. Pokiaľ sa aj vy chcete stať certifikovaným inštruktorom masáží a pomáhať tak rodičom vytvárať láskyplný vzťah so svojimi deťmi, máte jedinečnú šancu prihlásiť sa na kurz pre inštruktorov pod vedením americkej lektorky Helen Moses.

Kurz je určený pre všetkých, ktorých baví práca s deťmi. Dokonca aj pre mamičky na materskej, ktoré hľadajú spôsob svojej realizácie popri starostlivosti o svoje dieťatko. Nepotrebujete mať pre to žiadne špeciálne skúsenosti. Stačí, ak prídete s otvoreným srdcom. Viac informácií o kurze organizovanom pod záštitou medzinárodnej asociácie detských masáži IAIM, ale aj masážach nájdete na stránkach Slovenskej asociácie masáží dojčiat www.masazedojciat.sk