Presunúť na hlavný obsah

Čo ponúka kampaň 25. marec tehotným ženám v núdzi?

Rodinné vzťahy

Nie odsúdenie, prehováranie a výčitky. Ponúkame odbornú pomoc a sprevádzanie.

Kampaň 25. marec - Deň počatého dieťaťa sa blíži k svojmu vrcholu. V týždni od 21. 3. 2011 do 27. 3. 2011 sú všetci pozvaní pripnúť si bielu stužku a vyjadriť tak svoj postoj za život.


Kampaň však nie je len o nejakej póze. Je aj o ponúknutí konkrétnej pomoci tým, ktorí ju potrebujú. Kam sa má obrátiť mladé dievča, ktoré práve zistilo, že je tehotné? Na koho sa má obrátiť žena, ktorá má tri deti, je tehotná a má manžela alkoholika?

Občianske združenie Fórum života prevádzkuje dva projekty konkrétnej pomoci. Poradňa Alexis (www.alexisporadna.sk) poskytuje poradenské služby - rozhovor s poradcom, lekárom, psychológom... Projekt Zachráňme životy (www.zachranmezivoty.sk) je tu pre tehotné ženy a ich deti, ktoré sa ocitli v ťažkej sociálnej situácii. Práve v projekte Zachráňme životy sa počas troch rokov jeho fungovania narodilo 37 bábätiek a v projekte je zapojených 48 žien. Všetky ženy plánovali ísť na potrat, potom uvažovali nad adopciou, neskôr sa väčšina z nich rozhodla nechať si dieťa pri sebe (2 deti boli dané na adopciu).

Zo štatistík vyplýva, že za jeden deň na Slovensku zomrie 35 detí umelým potratom. Každý môže urobiť niečo pre ich ochranu.

Podporiť túto myšlienku nestojí ani cent.

Viac informácií na www.25marec.sk alebo na www.forumzivota.sk.