Presunúť na hlavný obsah

Francúzska kuchyňa - kolíska gastronómie

Recepty

O Francúzsku sa hovorí, že je kolískou gastronómie. Vyskúšajte aj vy jeden z ich receptov - delikátne Filet de canard - Kačacie prsia.

Kačacie prsia

Filet de canard

suroviny na 10 porcií

1700 g kačacích pŕs

200 ml omáčky roti
50 g čerstvého zázvoru
70 g olivového oleja
200 g baby cukety
320 g hlivy ustricovej
20 g čerstvého rozmarínu
50 g medu
80 ml kvalitného červeného vína
10 g soli 3 g čierneho mletého korenia
100 g masla

Postup:

Kačacie prsia narežeme na koži, osolíme, okoreníme a sprudka opečieme na panvici.
Dopekáme v rúre, potreté medom, 12 minút pri teplote 180°C.
Do omáčky roti pridáme kvalitné červené víno a prevaríme s lístkami rozmarínu.
Hlivu a cuketu opečieme na panvici a pridáme k pokrmu.
Kačacie prsia nakrájame na tenké plátky a prelejeme zázvorovým maslom.

Pripravil: Juraj Michalič pre Pravdu
Recept: Ján Krpelan
Foto: Ivan Majerský pre Pravdu