Presunúť na hlavný obsah

Ako si správne upraviť obočie

Móda a krása

Mnohé dámy pri starostlivosti o vizáž a líčení akosi zabúdajú na obočie. Ak patríte k nim, okamžite to treba napraviť.

Úprava obočia je neoddeliteľnou súčasťou každodenného kozmetického rituálu, no vytrhávanie chĺpkov ženy nemajú príliš v obľube.

Pokiaľ si na obočie pred použitím pinzety na chvíľu priložíte vlhkú teplú vreckovku, bude to bolieť menej. Ideálny čas na vytrhávanie obočia je po horúcom kúpeli. Vytrhávajte chĺpky zospodu prudkým a rýchlym pohybom.

Veľa žien trápi príliš riedke obočie, trikom v tomto prípade je malé množstvo hnedého púdru alebo očného tieňa vo farbe vlasov. Pri nanášaní použite tenký štetček. Malé množstvo nanášajte presne v línii obočia, dosiahnete tak efekt tmavého a zahusteného oblúčika. Dobré je postupovať po jednotlivých chĺpkoch. Použiť môžete aj špeciálnu ceruzku na obočie. Na záver kefkou "učešte" obočie - zároveň tak dosiahnete plynulé rozotrenie farby.

Dobrá rada znie, pri farbení obočia sa určite vyhnete klasickej čiernej. Pokiaľ nemáte doslova ebenový odtieň vo vlasoch, pôsobili by ste umelo a skôr neupravene.

Farbenie obočia je jednou z najzložitejších techník pri jeho úprave. Zvoliť ideálny odtieň je na vás, vizážisti radia ženám s tmavšími vlasmi staviť na farbu o dva odtiene svetlejšiu, naopak blondínky by si mali obočie zafarbiť o niečo tmavšou farbou. Tiež pomôžu odstupňovať to o dva odtiene.

Niektorým dámam robí starosti obočia s protirastom chĺpkov. V kabelke by teda nemala chýbať už spomenutá kefka na úpravu obočia, pomôcť si môžete aj suchým štetčekom maskary. Na zafixovanie pomôže trošku, ale naozaj len trošku gélu či laku na vlasy.

Poradiť ideálny tvar pri úprave obočia je pomerne ťažká úloha. Podľa vizážistky Bobbi Brown, ktorá je aj majiteľkou rovnomennej značky kozmetiky, všetci prišli na svet s ideálnym tvarom obočia, ktoré pasuje k tvári.

Podľa nej treba vytrhať len chĺpky, ktoré prečnievajú nad prirodzenou líniou obočia a vytvarovať krásny oblúčik. Ten by mal mať "vrchol" nad dúhovkou. Koniec obočia si odmerajte ceruzkou. Netreba zabudnúť na chĺpky pri koreni nosa.

Zdroj: zg, pre oZene.sk
Foto: Nivea