Presunúť na hlavný obsah

Modré tiene k modrým šatám už dávno nie sú dogma

Móda a krása

"Netreba sa báť tmavších a výraznejších tónov, hitom sú tiež trblietavé šminky," hovorí vizážistka Linda Henderson.

Pri téme, ktorú sme načali, plesové a slávnostné líčenie, odporúča hneď v úvode. Ženy by nemali zabúdať na úpravu mihalníc. "Pokiaľ nemajú vlastné prirodzene veľké a dlhé mihalnice, pokojne môžu skúsiť umelé riasy," vysvetľuje.

"Už dávno neplatí, že žena v modrých šatách si musí oči nalíčiť v tónoch modrej," upozorňuje odborníčka na vizáž pracujúca pre značku Celebrity Style Production. "Treba experimentovať, skúsiť kontrastné tóny alebo vyberať z farebnej škály výrazné odtiene. Bledomodrá či bledoružová oči veľmi nezvýraznia. Často pôsobia veľmi vodnato."

Podľa Hendersonovej však treba byť pri líčení očí opatrná, ak chce žena zvoliť výrazný rúž. "Radím veľmi jemný očný mejkap, napríklad s čiernou tekutou linkou a zvýraznenými mihalnicami. Viečko môže pokojne zostať bez tieňa. K tomu pristanú výrazné červené pery," myslí si vizážistka.

Naopak pri výraznom líčení očí odporúča Henderson jemne nalíčené pery. "Ideálny je ružovkastý alebo broskyňový lesk."

Osvedčené triky
- rúž nahraďte leskom, prípadne si vyberajte líčidlá s hydratujúcou zložkou
- okrúhlu tvár možno zúžiť pri nanášaní mejkapu. Partie, ktoré chce žena zvýrazniť, by mali byť tmavšie a naopak
- pri hrubšom nose treba naniesť na stred nosa úplne bledý púder a na krídelká nosa tmavší odtieň, radšej však o podobné korekcie požiadajte odborníka
- trblietavé líčenie robí často problémy s napadanými kúskami trblietavých častí na šatách. Vyhnúť sa tomu dá používaním tieňov, ktoré obsahujú fixačný gél, tiež môžete zafixovať líčidlá bezfarebným leskom na pery

Zdroj: Zdeno Gáfrik, pre Pravda Ženy
Foto: SITA