Presunúť na hlavný obsah

Bronzová pokožka vďaka striekacej pištoli - opálenie bez rizika

Móda

Bronzový odtieň docielite aj inak než vypekaním sa na slnku, vylihovaním v nebezpečných soláriách či domácim použitím samoopaľovacích prípravkov, ktoré zvyčajne zanechajú na pokožke nepekné škvrny.

Začína sa klasicky, peelingom

Celý proces striekania bronzu na telo prebieha pomocou pištole a kozmetiky Fake Bake. "Na Slovensko sme tento prístroj a kozmetiku priviezli z Veľkej Británie, kde táto metóda patrí k veľkým hitom," hovorí Lucia Navrátilová zo salónu VIP. V salóne si zákazníčka v sprche urobí peeling celého tela aj tváre. "Samozrejme, že spraviť si ho môže aj doma, ale hrozí nebezpečie, že použije prípravok s obsahom oleja. Tým pádom si pokožku premastí a nástrek nemusí dokonale chytiť. Preto odporúčame náš peeling, ktorý má špeciálne zloženie na dokonalé odmastenie kože," vraví Lucia Navrátilová.

Samotné striekanie
Po vysušení pokožky si zákazníčka oblečie jednorazové spodné prádlo, ktoré dostane priamo v salóne. Ak chce mať bronz naozaj na celom tele, procedúru môže absolvovať nahá v špeciálnom boxe. " Na chodidlá sa dáme nalepia papierové podložky, pretože prípravok steká, čo by na chodidlách nevyzeralo dobre. Celé telo sa pred samotným nástrekom ešte natrie špeciálnym prípravkom, aby bronz dokonale vsiakol."  Samotné striekanie pištoľou v boxe trvá okolo 20 minút, pričom sa dbá na pravidelnosť nástreku. Najskôr sa strieka zadná časť tela od spodu nahor, nasleduje predná časť tela a ruky. Tvár prichádza na rad až posledná. "Výhodou je, že hneď vidím, ako farba chytá, takže na tele zákazníčky sa nevytvárajú škvrny."

Sušenie a starostlivosť o pokožku
Po nastriekaní sa zákazníčka 10 minút suší pod ventilátorom a procedúra je hotová. "Počas nasledujúcich šiestich hodín je zakázané sa sprchovať, aby sa bronz naviazal na látku melanín vo vrchnej časti pokožky. Následne sa už dáma môže osprchovať, ale bez použitia kozmetických prípravkov, len čistou vodou. Opálenie vydrží 7-10 dní, podľa typu pokožky. Táto procedúra sa môže po desiatich dňoch opäť zopakovať."

Komu sa stiekanie neodporúča?
Tejto procedúre by sa mali vyhnúť ľudia s veľkými poruchami pigmentácie a tiež sa neodporúča ženám v prvých mesiacoch tehotenstva. "Vplyvom hormónov sa môže stať, že zvolený odtieň chytí na oranžovo, nie na hnedo."

Prečo práve striekanie?
Výhoda takéhoto opaľovania oproti soláriám je najmä v tom, že poloorganické prípravky Fake Bake pokožku nevysušujú, nevytvárajú sa vrásky a pokožka sa nestenšuje, ako vplyvom častých návštev solárií.

Koľko to stojí?
Zákazníčka si môže vybrať z dvoch odtieňov hnedej farby. Za jedno nastriekanie zaplatíte 17,60 eura a peeling v salóne stojí 0,66 eura.

Text: Nina Bacharová
Foto: SHUTTERSTOCK