Presunúť na hlavný obsah

Tieto oleje pre krásu určite nepoznáte

Móda a krása

Počuli ste už o oleji zo semien brokolice? Na starostlivosť o vlasy je ako stvorený.

Olej z granátového jablka

Granátové jablko je od dávnych čias využívané v medicíne pre svoje liečivé vlastnosti a v kozmetike pre skrášľovacie účinky. Možno olej z tohto ovocia nie je až taký známy, ale jeho účinky sú overené stáročiami. Olej sa získava zo semien nachádzajúcich sa v červenej dužine plodu. Je naozaj vzácny, lebo zo 100 kilogramov jabĺk sa dá získať iba 500 g oleja. Olej je považovaný za ideálny pri starostlivosti o zrelú pleť vďaka svojej vysokej antioxidačnej aktivite. Takisto má silné protizápalové účinky a podporuje tvorbu nových kožných buniek. Pleť ňou môžete ošetriť aj po spálení, pretože má výrazné hojivé účinky. 

Olej zo semien bazy čiernej

Olej sa získava ako vedľajší produkt pri získavaní šťavy z bazy čiernej. Je bohatý na triesloviny, pektín, vitamíny C a A, skupinu vitamínov B a kyselinu pantoténovú. Vzhľadom na svoje protizápalové účinky sa hodí najmä na ošetrenie mastnej pleti ale aj kožných ekzémov. Olej sa používa aj pri silných migrénach, spánky masírujte niekoľkými kvapkami tohto oleja. Je vhodným aj pri bolestiach kĺbov, takisto ho treba natierať na postihnuté miesta. 

Olej zo semien brokolice

Získava sa z kvalitných semien brokolice a olej má jemne sladkastú vôňu. Teší sa obľúbenosti najmä v starostlivosti o vlasy a pokožku hlavy, pridáva sa do produktov starostlivosti o vlasy. Zložky v oleji dodajú vlasom stratený lesk a nahrádzajú prípravky na báze silikónu. Postará sa aj o ľahké rozčesanie vlasov, zabráni ich "elektrizovaniu". Vlasy zbytočne nemastí, do pokožky sa príjemne vstrebáva. Pár kvapiek oleja môžete pridať do svojho šampónu, poslúži vám rovnako dobre ako kondicionár.

Text: -bn- pre oŽene.sk
Foto: Shutetrstock