Presunúť na hlavný obsah

Nemôžete otehotnieť? Stavte na bylinky

Zdravie a relax

Snažíte sa niekoľko mesiacov či dokonca rokov a vytúžené dieťa stále neprichádza? Vyskúšajte prírodnú medicínu.

Rátate si plodné dni, pozorujete svoje telo a len čo nastane najmenšia zmena tajne dúfate, že sa to tentoraz naozaj podarilo. No príde deň "D" a ona opäť dorazí. Menštruácia. Naše staré mamy vedeli ako na to. Nechajte si poradiť. Alchemilka žltozelená Patrí medzi známe rastliny v ľudovom liečiteľstve. Nájdete ju kvitnúť vo vlhkejších pôdach od mája do augusta. Ak však na zbieranie nemáte veľa času stačí, ak zájdete do lekárne či obchodu s fyto produktami. Určite ju tam nájdete.

Pomôže vám ak:
- vás trápi nadmerné menštruačné krvácanie
- potrebujete spevniť maternicu (tehotenstvo, pôrod)
- máte opakované výtoky
- trpíte bolesťami v podbrušku
- chcete zabrániť opakovanému potratu
- predpokladáte, že budete mať ťažký pôrod (dokáže ho zmierniť)
- potrebujete zlepšiť priebeh gravidity

Ako ju užívať?
Zápar sa používa 2- 3 krát denne medzi jedlom. Zalejte 2 kávové lyžičky alchemilky žltozelenej 2 dcl vriacej vody a nechajte stáť približne 15 minúť. Ak ňou chcete zmierniť pôrod užívajte ju v poslednom mesiaci gravidity 4 krát denne.

K ďalším produktom, ktoré vám pomôžu úspešne otehotnieť patrí i užívanie kyseliny listovej (Femibion, Acidofiolan, Calibrum Baby plan, Elasti Q a podobne), kvapiek na podporu činnosti vaječníkov (Femigard, Femi, Gynex a iné) či vitamínu E (účinne pôsobí na uhniezďovanie a vývoj plodu).

Text: Katarina Mikuškovičová pre o Žene.sk
Foto: SHUTTERSTOCK