Presunúť na hlavný obsah

Mičkovicová sa cigariet zbaviť nevie, snaží sa polepšiť inde

Zdravie a relax

Na pochode proti rakovine sa nedávno zúčastnila aj herečka Henrieta Mičkovicová. Je jednou z tvárí charitatívnej kampane.

Sama však priznáva, že napriek tomu, že upozorňuje na riziká rakoviny a snaží sa budovať prevenciu, nedokáže sa zbaviť dlhoročného zlozvyku. "Fajčím už dlho," hovorí.

"Samozrejme, že som už chcela prestať. Vlastne stále mám tie myšlienky. Dokonca som pred časom s fajčením skoncovala. Podarilo sa mi dva roky vydržať bez cigarety," prezrádza Mičkovicová.

Dnes si však bez dymiaceho šúľku znovu nedokáže predstaviť deň. "Čo mám povedať. Uvedomujem si, že to nie je zdravé. Ale v tomto som slabá," priznáva. "Možno to vyznieva ako alibizmus, ale snažím sa kompenzovať tento neduh aspoň v iných oblastiach. Zdravo sa stravujem, viac o seba dbám," pokračuje. "A každý máme nejakú slabosť," dopĺňa.

Bojovať proti zákernej chorobe prostredníctvom kampane či podpory rozličných preventívnych programov však považuje za česť. "Vstúpila som do toho takpovediac intuitívne. Mala som pocit, že moje rozhodnutie bude správne. A neľutujem ho," hodnotí svoje vyše deväťročné pôsobenie v kampani Avon proti rakovine prsníka.

Ako známa tvár by sa hocičomu neprepožičala. "Pokiaľ by išlo o manipuláciu, pri ktorej by nás ľudia mali slepo nasledovať, nepáčilo by sa mi to . Ale projekt podpory boja proti rakovine je správna vec," konštatuje herečka, ktorú nadchla aj účasť na nedávnom pochode Avon proti rakovine prsníka. Zúčastnilo sa na ňom približne 3400 ľudí.

Text: Zdeno Gáfrik, pre oŽene.sk
Foto: Zdeno Gáfrik, Pravda.sk