Presunúť na hlavný obsah

Kto platí na prvom rande?

Sex a vzťahy

Prvé rande a platenie účtu? V mužovi by sa rozhodne mal ozvať džentlmen...

Ak idete na rande s mužom, ktorý je vychovaný v duchu starej školy, máte po starostiach. Po niekoľkých minútach poľahky zistíte, že tento muž vás rozhodne nenechá platiť polovicu útraty. Nech sa o emancipácii hovorí čokoľvek, každej žene zalichotí, ak ju muž zaplatiť v žiadnom prípade nenechá. Navyše, džentlmen vám kúpi od pouličného predavača ružu alebo v stánku malé čokoládové srdce či inú milú pozornosť. To isté platí aj u muža, na ktorého okamžite zapôsobíte. Ak by ste mu nasili strkali peniaze do ruky, mohol by sa uraziť. Ak už raz účet zaplatí, nechajte to tak. Na ďalšom rande môžete navrhnúť, že tento raz platíte vy.

Ale muži sú rôzni. Tí, ktorí berú randenie ako koníček a na večere pozývajú jedno dievča za druhým, hoci je to nad ich finančné možnosti, pri platení účtu akosi automaticky očakávajú, že žena si za seba zaplatí. Je na mieste, ak to navrhnete, ale muž by to prijať nemal.

Ak ste na prvom rande a je vám trápne nechať si za seba platiť, môžete navrhnúť, že po večeri ho pozvete ešte na pohár vína do neďalekého baru. Ak zaplatíte vo vinárni aj za neho, žiadne znemožnenie nehrozí.

Prvé rande a platenie účtu však dosť napovie o povahe muža. A rozhodne sa treba mať na pozore pred lakomcami. V momente, keď vezme do ruky účet a začne po centoch prepočítavať, kto má za čo zaplatiť, dajte od neho ruky preč. Natrafili ste práve na držgroša, s ktorým by ste si život bohvieako neužili. Takisto si všímajte, koľko nechá čašníkovi ako prepitné. Nič? Tak to neveští nič dobré. Ak mu, naopak, nechá viac, než by mal, chce na vás zapôsobiť  a asi sa mu to aj podarí.

Na mieste nie je ani to, ak začne pri platení vyťahovať drobné mince z vrecka alebo v poslednej chvíli zisťovať, či sa dá v reštaurácii platiť kartou. Takéto správanie signalizuje len to, že na stretnutie sa nijako zvlášť nepripravoval a zrejme mu nezáleží, aký dojem vo vás zanechá.

Situácie s platením účtov sa akosi prirodzene utrasú, keď  sa z vás časom stane pár. Na tom, kto za čo zaplatí, prestane záležať.

Text: -nb- pre oŽene.sk
Foto: Shutterstock