Presunúť na hlavný obsah

Dieťa v znamení barana je bojovník číslo jeden

Lifestyle

Naše dieťa nás všetkých dá do laty, zvyknú hovoriť rodičia malých barančekov.

Už v detstve sa začne prejavovať jeho túžba: veliť, rozkazovať, neprijať iný ako svoj názor.

Taktnosť je tiež dačo, čím boh barana neobdaril. Povie vám, čo si myslí a nerátajte s tým, že si priloží servítku pred ústa. Reč nie je len o chlapcoch, ale aj o dievčatách. Nielen o deťoch, aj o dospelých.

Dieťa v znamení barana bude odmalička na čele. Zrejme začne skoro chodiť aj rozprávať a ustrážiť ho nebude ľahké. Oheň ho vzrušuje, nakoľko jeho znamenie je ohnivé a celkom určite bude chcieť zistiť, ako páli. Vytŕčať z davu bude všade, napríklad na ihrisku. Bude to on, kto príde s novými hrami, ktoré prinesie aj s, povedzme špecifickými pravidlami.

Disciplína je čosi, s čím sa baran odmalička nepriatelí a učí sa zásadne na vlastných chybách. Príkazy, zákazy, to nie je jeho šálka kávy, proti všetkým sa vzoprie. Že vyštuduje školy, považujte za zázrak, najmä základnú. Strednú odtrpí a vysokú si užije, pretože vie, že nie je povinná a vyberie si to, čo ho baví – a to mu pôjde ako od ruky. V detstve ho však do učenia nenúťte. Nezaberie to. Skôr si sám nájde taktiku - možno súperivosť. Bojovať ho baví za každú cenu, napríklad, ak cieľom bude viac jednotiek ako spolužiačka. Rád bojuje aj sám so sebou. Ak stretnete človeka, ktorý "vkuse" drží diéty a fajčiť prestane raz-dva, celkom určite to bude baran. Neznáša, ak ho niečo ovláda.

Baran je výbušný. Ľahko sa rozčúli, no ešte ľahšie zabúda. Každému všetko odpustí, čo je v prvom rade pre jeho dobro. Veľkorysosť patrí tiež k jeho kladným stránkam, no iba v prípade, že nezraníte jeho city. Hovorí sa o nich ako o rozporuplných. Sú húževnatí, no aj praktickí. Naivní, ale aj odolní a priebojní. Každopádne je to najvýraznejšie zo všetkých znamení, ak poukážeme na to, akou dávkou energie disponujú. Dlho bývajú slobodní, pretože k životu potrebujú slobodu, nie kazajku.

Text: -dz- pre oŽene.sk
Foto: SHUTTERSTOCK