Presunúť na hlavný obsah

Aká je za volantom moderátorka Janka Hospodárová

Lifestyle

Auto je pre mňa domovom na kolesách.

Aká ste vodička?

Myslím si, že nie najhoršia. Hoci napríklad moja mama hovorí, že som tak trocha zmätkárka. To však vôbec nie je pravda. Navyše keď ma sem-tam odvezie niekto, kto je za volantom pojašený, hovorím si, že som fakt dobrá vodička.

Ako si krátite čas za volantom?
Teraz asi popriem prvú odpoveď. Občas si dokončujem mejkap, telefonujem z hand´s free súpravy, počúvam hudbu, opakujem si španielske slovíčka, rozprávam sa s mojím psíkom Stefi, čo je vlastne monológ, alebo nad niečím premýšľam. Najhoršia je tá posledná alternatíva, pretože v týchto chvíľkach sa niekedy zabudnem a ocitnem sa na mieste, kam som vlastne ani nechcela ísť.

Ako vychádzate s políciou?
Tak asi päťdesiat na päťdesiat. Stretla som sa s profesionálnym prístupom a inteligentnými policajtmi, pri ktorých som pokutu jednoznačne akceptovala a zaplatila. Horšie je, keď si podaktorí policajti niečo dokazujú. Keď ma napríklad odtiahnu alebo mi dajú papuču, pretože som povolenú vzdialenosť na parkovacom mieste presiahla o dva centimetre.

Čo pre vás znamená vaše auto?
Domov na kolieskach. Taká skoromaringotka. Mám rada svoje auto a veľmi rada som mala aj to predchádzajúce. Každé auto mi výborne poslúžilo. Je to skvelý vynález, i keď sem-tam mi napadne, aké by bolo fajn chodiť viac pešo, najmä po meste.

Aká ste na sedadle spolujazdca?
Ak ma vezie skúsený vodič, som potichu, prípadne mu niečo rozprávam. Ak ma vezie nešikovný "Fitipaldi", som nervózna a túžim čo najskôr vystúpiť.

Janka Hospodárová
moderátorka
Roky za volantom:
11
Kilometrov ročne: 15 000
Vodičský preukaz: B
Prvé auto: Škoda Felicia
Súčasné auto: Toyota Corrola
Obľúbené auto: krásny veľký Lexus 
Auto snov: akékoľvek na hybridný pohon, možno Toyota Prius

Text: -nb- pre Pravdu
Foto: Pravda