Presunúť na hlavný obsah

Využite posledné prázdninové dni na návštevu ZOO

Rodinné vzťahy

Dovolenka vám skončila a vy by ste svoje malé ratolesti ešte zobrali na nejaký fajn výlet? Ak majú vaše deti rady zvieratá, výborným nápadom môže byť aj návšteva zoologickej záhrady. A nielen tej na Slovensku.

Bratislavská ZOO určite poteší

Bratislavská zoologická záhrada vznikla už v roku 1960. Dnes, na rozlohe 96 ha nájdete 157 druhov zvierat. K tým najvzácnejším rozhodne patrí adax núbijský či leopard cejlonský. Práve ten posledný sa môže pýšiť dvoma leopardími prírastkami, ktoré prišli na svet 24.7.2011. V tejto zoologickej záhrade sa môžete tešiť nielen na známy dinopark, ktorý určite očarí malých i veľkých obdivovateľov dinosaurov, ale i na tigre, levy, jaguára, šimpanzy, nosorožcov, žirafy či exotické surikaty. Pre deti sa tu nachádzajú dve detské ihriská.
Kedy ju môžete prísť navštíviť?
Pondelok - Nedeľa od 9.00 hod do 18.00 hod
Vstupné:
Dospelí 4,50 Eur
Deti od 3 do 15 rokov, študenti a dôchodcovia 3 Eur
Deti do 3 rokov zdarma
Viac informácií nájdete na www.zoobratislava.sk

Zoologická záhrada Brno je rajom pre malých i veľkých
Ak to nemáte ďaleko k našim českým susedom určite si nenechajte ujsť túto vskutku zaujímavú zoologickú záhradu, v ktorej nájdete 210 druhov zvierat z Afriky, Ázie, Austrálie, Európy, Ameriky či Madagaskaru. Chcete vidieť kŕmenie zvierat? Určite si prídete na svoje. Napríklad surikaty sa zvyčajne kŕmia od 12.15 hod. do 12.30 hod., tigre od 15.00 hod. do 15.15 hod a bizóni od 12.30 hod. do 12.45 hod. Ak by si vaše deti rady pohladkali nejaké to zvieratko, určite budú mať príležitosť. Od pondelka do nedele sa totiž môžu stretnúť napríklad s losom, tapírom či sobom. Okrem toho tu máte k dispozícii trampolínové centrum, možnosť previesť sa vláčikom alebo zajazdiť si na poníkoch.
Brnenskú zoologickú záhradu si môžete prísť pozrieť:
Pondelok - Nedeľa od 9.00 hod. do 18.00 hod.
Čo vás to bude stáť?
Dospelí 100 Kč
Deti od 3 do 15 rokov, študenti, seniori 70 Kč
Deti do 3 rokov zdarma
Rodinné vstupné (2 dospelí a 2-3 deti) 270 Kč
Viac informácií nájdete na www.zoobrno.cz

Text: -maj- pre oŽene.sk
Foto: SHUTTERSTOCK