Presunúť na hlavný obsah

Recept na večnú mladosť? Maska so včelím jedom

Zdravie a relax

Tajomstvo večnej mladosti sa možno ukrýva v obyčajnom včelom bodnutí.

Podľa talianskeho magazínu Vogue vedci objavili prevratný spôsob boja proti vráskam a starnutiu pokožky. Hlavnú zložku séra proti starnutiu pritom tvorí výťažok z včelieho jedu, ktorý sa vylučuje pri bodnutí žihadlom.

S touto prelomovou novinkou prišla odborníčka na kozmetickú starostlivosť zameranú proti starnutiu Deborah Mitchellová, ktorá pracuje na londýnskej skrášľovacej klinike Hale a zároveň je spolumajiteľkou salónu krásy Heaven.

Medzi prvými zákazníčkami, ktoré vyskúšali zázračný prípravok na pleť, bola údajne vojvodkyňa z Yorku. Ako jedna z klientiek podstúpila nebolestivý zákrok, nanesenie pleťovej masky s výťažkami včelieho jedu.

Jed, ktorý obsahuje pleťová emulzia, pochádza zo včiel chovaných špeciálne pre tento účel na včelích farmách na Novom Zélande. Podľa talianskeho módneho magazínu síce maska obsahuje len jedno percento včelieho jedu, ale jej účinky sú evidentné takmer okamžite.

Látky obsaihnuté v jede stimulujú produkciu kolagénu a elastínu v pleti a zároveň uvoľňujú svalstvo. Po nanesení údajne klientka pocíti pálivý pocit a na tvári cíti akoby tisícky maličkých bodnutí. Deborah Mitchellová však sľubuje, že pri nanášaní masky na dvadsať minút dvakrát do týždňa. sa výsledky objavia veľmi rýchlo. A sú zaručené.

Text: lp, pre oŽene.sk, Vogue Italia
Foto: SHUTTERSTOCK