Presunúť na hlavný obsah

Speed dating. Netradičné zoznámenie

Sex a vzťahy

Nemáte partnera a radi by ste si nejakého našli, no keďže väčšinu času trávite v práci, vaše možnosti sú značne obmedzené. Ste single a s kamarátkou by ste chceli zažiť večer plný zábavy, pri ktorom by ste spoznali vtipných alebo zaujímavých ľudí? Vyskúšajte rýchle rande čiže speed dating.

Možno ste o tejto forme zoznámenia počuli z amerických filmov. Áno, je to presne ten typ randenia, počas ktorého máte možnosť otestovať osem rôznych mužov a na každého z nich máte rovných 8 minút. Niekedy je to málo inokedy je aj tých pár minút nekonečných. Či sa dá naozaj spoznať niekoho za 8 minút si netrúfame odhadnúť, ale určite hneď zistíte, či ste si navzájom sympatickí alebo nie. V tomto prípade sa dá povedať, že prvý dojem je naozaj dôležitý, keďže zvonček vám nemilosrdne oznámi, že nastáva "vymena partnerov".

Ako to všetko prebieha?
1. Speed dating v našich končinách ešte nie je taký rozšírený, no kto hľadá určite na internete nájde niekoľko zoznamiek tohto typu (napríklad www.randepreteba.sk)

2. Zaregistrujete sa a zaplatíte účastnícky poplatok. Ceny sa pohybujú okolo 20Eur.

3. Následne obdržíte pozvánku s dátumom, časom a miestom na ktorom môžete veselo randiť.

4. Ak vás neopustila odvaha, včas a s predstihom sa dostavte na miesto určenia. Zvyčajne sa takéto akcie organizujú v reštauráciách či baroch a sú spojené s rôznymi ochutnávkami.

5. Organizátori vás usadia a vy môžete začať spoznávať zaujímavých či menej zaujímavých mužov. Pokojne si môžete robiť poznámky, či o dotyčného máte záujem alebo nie.

6. Zabudnite na to, že nebudete vedieť ako slušne vykorčuľovať z otázky toho nudného chlapíka, ktorý si od vás pýta telefónne číslo. Rozdávanie telefónnych čísiel je totiž prísne zakázané.

7. Je vám niektorý muž veľmi sympatický a vy neviete či je to vzájomné? To či medzi vami prebehla povestná iskra sa dozviete až na druhý deň, keď sa prihlásite na svoj účet a označíte svojich "vyvolených".

Máte problém s konverzáciou? Vhodnou témou môžu byť i:
- knihy
- filmy
- obľúbené televízne programy
- vtipné príhody z detstva
- záujmy a koníčky
- obľúbené jedlá
- priatelia
- obľúbené cestovateľské destinácie

Text: -maj- pre oŽene.sk
Foto: SHUTTERSTOCK