Presunúť na hlavný obsah

Predstava inej dovolenky ešte nie je na rozchod

Sex a vzťahy

Ona je aktívna a dovolenkuje rada a veľa, on je príliš pasívny, najradšej by preležal celý deň. Títo dvaja tvoria vzťah.

Bola to výhoda?

On (Boris) je v znamení lenivej a pohodlnej ryby, ona (Eliška) je aktívny baran. "Dlho som bola single a neuvedomovala som si tú výhodu. Mohla som chodiť, kam som chcela, s kým som chcela. Túžila som však po vzťahu, tak, ako každý a to, čo som mala vtedy, mi prišlo až neskôr," povedala. Pravdaže snívala po spriaznenej duši, s ktorou precestuje svet a na cestách sa budú dokonale dopĺňať.

Len ležať a popíjať
Nestalo sa tak. "Boris sa zo začiatku snažil. Neskôr mi prezradil, že mu dali všetky baby zbohom práve pre jeho nekonečnú lenivosť. Skutočne, dokáže celé dni nič nerobiť. Občas je to na "šľak trafenie", dodala Eliška. Keď sa bavili o prvej spoločnej dovolenke, bola veľmi sklamaná. "Hádala som, čo má rád: Turistika? Tenis? Máš rád hory či adrenalín," pýtala sa ho. On však odvetil, že predstava peknej dovolenky je v jeho ponímaní more. Ležať na pláži, piť drink, možno cez deň požičať nejaký skútrik. "Bolo to na rozchod," opísala svoje zúfalstvo Eliška. Na chvíľu sa dokonca tento netradičný pár rozišiel. Aby zistil, že si nesmierne chýbajú.

Hľadajte riešenie
"Veľa som to musela zvažovať a spísať si jeho plusy a mínusy. Ten mínus bol úplne jasný: Lenivosť a pohodlnosť." Vedela však, že Boris túži po rodine, na rozdiel od predchádzajúceho partnera mu pracovať nebolo cudzie a nikdy pri ňom nemala pocit, že dáva do vzťahu viac ako on. Napokon sa s tým vyrovnala. "No, v realite to potom nevyzeralo až tak zle," objasnila. Vybrali sa podľa jeho želania k moru a občas si robili každý, čo chcel. "Vybrala som sa na výlet s kamarátkami, ktoré som spoznala deň predtým na pláži a jeho som nechala dlhšie spať. Večer sme zasa spolu robili, čo chcel on." Odvtedy povzbudzuje všetky svoje kamarátky. Predstava inej dovolenky nie je ešte na rozchod! Riešenie sa vždy nájde!

Text: dz pre oŽene.sk
Foto: SHUTTERSTOCK