Presunúť na hlavný obsah

Staroba by nemala znamenať koniec, myslí si Zuzana Mauréry

Lifestyle

Sympatická herečka má do dôchodku poriadne ďaleko, nad svojou starobou občas premýšľa.

Zuzana Mauréry sa stala jednou z tvárí, ktorá podporila projekt Lienka pomoci. Akcia má pozornosť ľudí zacieliť na problémy seniorov. Hoci ona má do dôchodku poriadne ďaleko, o starnutí občas predsa len premýšľa. 

"Človek nikdy nevie, čo mu staroba prinesie. Ale nechcela by som, aby otázka staroby nado mnou videla ako veľký otáznik. A hoci som zástanca životnej filozofie, že ako si človek ustelie, tak si ľahne, v starobe sa môže prihodiť čokoľvek," vraví Zuzana Mauréry.

"Rada by som okolo seba videla veselých dôchodcov, ktorí precestujú celý svet a život si užívajú. Ale bohužiaľ, opak je pravdou. Máme nejako zafixované, že staroba znamená koniec. Ale ono by to tak nemalo byť."

S kamarátkami vraj občas na tému starnutia a staroby žartuje. "Ja si samú seba na staré kolená predstavujem v nejakom príjemnom kúpeľnom mestečku, kde by som mala po ruke útulnú cukráreň," prezrádza herečka.

Pekné spomienky má herečka aj na svoju starú mamu, ku ktorej chodievala prázdninovať ako dieťa. "Starká bývala v dedinke Žitavany a veľmi rada som ju navštevovala. Moje prvé kroky smerovali do špajze, kde ma vždy čakal ríbezľový koláč."

Text: -nb- pre oŽene.sk
Foto: Ľuboš Pilc pre Pravdu