Presunúť na hlavný obsah

Čo všetko vylieči dobrý sex?

Sex a vzťahy

Sme zvyknutí, že liečivé a zdravé veci s potešením veľa spoločného nemajú.

V prípade plnohodnotného sexuálneho života sa automaticky zbavujete mnohých ako psychických, tak aj fyzických neduhov. Skrivenú tvár tentoraz nebude mať kvôli zlej chuti medicíny, ale vďaka nekontrolovateľnej záplave orgazmov...

Vracia radosť do života
Dokázané, podčiarknuté, overené praxou. Feromóny nie sú vecou, ktorá sa do tela vyplaví počas súlože, ale ich prítomnosť doznieva niekedy aj pol dňa. Preto je svet zrazu krajší, ak pred odchodom do práce stihnete aj jedno rezké milovanie. Okrem pocitu zblíženia a lásky s partnerom sa vám podarí telo predzásobiť hormónmi šťastia na všetky nepríjemné situácie dňa.

Porazíte strach
Liek na fóbie je sex a vzrušenie. Bojíte sa lietania, nechajte sa v letiskovej hale partnerom poriadne rozvášniť a uvidíte, ako sa budete počas letu skvele cítiť. Toto nie je len teória, ale zistenie vyskúšané na množstve žien. Doktorka Charmaine Borgov z Univerzity v Groningene vystavila ženy sexuálnemu vzrušeniu a následne ich vsadila do situácie, v ktorej obvykle vykazovali strach, či zhnusenie.

Výsledok? Počas sexuálnej nabudenosti im nechutné veci vonkoncom neprekážali. V niektorých prípadoch sa stali dokonca atraktívne. A to nehovoríme o takých maličkostiach ako je lietanie, ale niečom skutočne nechutnom, ako je pitie z pohára s hmyzom. Na to by niektoré potrebovali prežiť minimálne dva orgazmy, aby tento princíp zafungoval, pravda dámy?

Proti infarktu
Stačia dva orgazmy týždenne a toho, že dostanete infarkt sa môžete báť menej až o tridsať percent. O takú úroveň totiž klesne riziko, že vám vypovie tento najcennejší sval. A hoci sa vedci a lekári akokoľvek snažia, lepšiu a chutnejšiu preventívnu metódu voči infarktu jednoducho stále nenašli.

Chudnete
Hodina dobrého sexu, to nie je len radosť pre mozgové bunky, ale pocit, že ste každou súložou bližšie k vysnívanej váhe. Priemer polhodinového sexu je spálenie 85 kalórií, teda 350 joulov. Za dvadsať hodín sexu tak môžete byť ľahšia o dve kilá nadváhy. V prípade, že chytíte aktivitu do vlastných rúk a vyberiete si polohy, pri ktorých budete poriadne precvičovať (nielen vaginálne) svaly, počet spálených kalórií sa môže aj zdvojnásobiť.

Posilňuje imunitu
Hormón oxytocín je pán. V našom tele podporuje odolnosť aj voči chorobám a vylučuje sa práve aktívnym milovaním. Porekadlo, že každá choroba sa dá vypotiť na zdravom tele, má základ v skutočnej medicínskej praxi. Takáto liečba prechladnutí a budovania imunity je pritom nezávislá na profesii partnera s ktorým súložíte.

Text: MaM pre oŽene.sk
Foto: SHUTTERSTOCK