Presunúť na hlavný obsah

Čo všetko ženám dajú spermie

Sex a vzťahy

Obvykle sa mužským spermiám snažia ženy vyhýbať. Či už pre moc poslať ich na materskú, alebo chuť, ktorá nie každej lahodí.

Lenže mužský ejakulát má ďalšie funkcie, pre ktoré by sa mal bez pátosu zaradiť k tak exkluzívnym pochutinám, ako ustrice, kaviár, či špenát. Tiež nie sú každému pochuti, ale účinok majú znamenitý.

Hlavu hore
Sexuologička Kimberly Resnick Anderson už niekoľko rokov skúma vzťah žien a mužských spermií. Prišla časom na to, že tieto zložky mužského tela pôsobia na ženy ako antidepresívum, analgetikum a účinkujú aj proti úzkostiam. Podľa nej sa najlepší efekt z hormónov dosiahne vstrebávaním cez vaginálnu sliznicu, ale pokiaľ nemáte spoľahlivú formu antikoncepcie, dá sa použiť aj orálna, či análna cesta. Podľa skúmania tejto (s)experimentátorky mužský ejakulát obsahuje testosterón, estrogén, prolaktín, prírodné opiáty, serotonín, malatonín a norepineprín, všetko látky, ktorými by bola škoda mrhať, robia totiž dobrú náladu. Preto hlavu hore, ak vás niečo trápi, nie nadarmo sa hovorí, že správny partner vždy poteší.

Sex miesto lekárne
Takéto recepty skoro na každý neduh ordinuje Kimberly Resnic. Výskum ukazuje, že spermie priamo vplývajú na zlepšenie pamäti, skvalitňujú spánok, viete sa v práci lepšie sústrediť a úzkosť? Tá je dávno preč. Mimochodom spermie zvýšia aj energiu a hoci ide o malé dávky všetkých hormónov, telo si na ne postupne vytvorí zvyk a  tým sa vám zvýši aj prirodzená chuť na sex a partner vás od samej radosti zásobí vyššími dávkami.

Kde je pes zakopaný?
Nejedna žena sa pýtala, prečo by mal byť ejakulát tak výhodný, že od tlmenia bolesti po posilnenie imunity, až po navodenie dobrej nálady, stačí tak málo. Príroda je mocná čarodejka a zabezpečila, že v ejakuláte sú látky, ktoré ženám pomáhajú prekonať všetky nástrahy spojené s tehotenstvom. No a keďže nie každé vyvrcholenie má za následok počatie, tešiť sa môžeme omnoho viac ráz, ako kúpite kočík.

Ženy môžu prijímať prirodzené výhody zo sexu s partnerom, aby sa ešte viac tešili na milovanie a nestalo sa len nutnosťou, z ktorej má vyrásť potomstvo. Vychutnajte si tento koktail pani prírody a zabudnite na drahé farmaceutické preparáty. Niektoré choroby skrátka netreba vyležať, ale v posteli sa liečiť môžu, stačí nájsť len obľúbenú polohu.

Text: MaM pre oŽene.sk
Foto: SHUTTERSTOCK