Presunúť na hlavný obsah

Svadba: Nedávajte nám dary

Sex a vzťahy

Žijete spolu už niekoľko rokov. Máte zariadenú domácnosť a rozhodli ste sa, že spolužitiu "na divoko" dáte zbohom sobášnym listom.

Jednou z vecí, ktorú budete pravdepodobne riešiť je i to, či chcete na začiatok spoločného života dostať od svadobných hostí dar alebo peniaze. Určite sa nájdu takí, ktorí sa vás túto otázku spýtajú i takí, ktorí vám na výber veľmi nedajú. A tak sa môže veľmi ľahko stať, že vaša domácnosť v ktorej máte už dve žehličky (jednu ste kúpili vy do svojho dievčenského bytu a jednu mal váš nastávajúci), sa rozrastie o ďalšie dve. Nehovoriac o "milých" nepotrebných hlúpostiach, ktoré ani omylom neladia s vašim interiérom. Nuž, ak sa chcete podobným nepríjemnostiam vyhnúť, dajte bez okolkov vašim hosťom vedieť, že by sa vám peniaze zišli viac ako piaty kávovar.

Hanka (27) to vyriešila hneď pri pozývaní svadobných hostí
"Vedela som, že sa nás budú pred svadbou hostia pýtať, čo by sme chceli ako svadobný dar. Rozhodli sme sa teda s budúcim manželom, že nebudeme robiť "okolky" a povieme, že už spolu nejaký čas bývame a naozaj máme kúpené všetko potrebné do domácnosti. Keďže by sme chceli mať rodinku, uvažujeme nad tým, že si kúpime väčší byt a preto nás poteší každá korunka. Našťastie nikto sa neurazil a naozaj sme dostali iba finančné dary" dodala šťastná novomanželka.

Ak je toto i váš problém a vy neviete ako to pozvaným naznačiť, že vaším snom nie je dostať dar, poradíme vám.
- Verte, nikto sa neurazí ak mu slušne vysvetlíte, po čom vaše srdce piští.
- Niektorým, naozaj odľahne, ak nebudú musieť naháňať svadobný dar a vyrieši to obálka.
- Ste obaja skôr hanblivejší a neviete, ako vysvetliť váš zámer? Skúste k pozvánke pripojiť i malú kartičku s básničkou.

Náš tip:
Medzi najobľúbenejšie patrí napríklad i táto:
Ak si nad svadobným darom niekto hlavu láme, vedzte, že už všetko máme. Poteší nás však finančný príspevok v akejkoľvek výši, ktorý nám rozpočet na našu svadobnú cestu zvýši (doplniť môžete i iný váš sen domček, byt či čokoľvek iné).

Text: Katarína Mikuškovičová pre oŽene.sk
Foto: SHUTTERSTOCK