Presunúť na hlavný obsah

Spravte si s deťmi tvorivé dielne u vás doma

Rodinné vzťahy

Nejeden rodič potvrdí (a môže svoje deti milovať nadovšetko), že návrat po Vianočných prázdninách do školy či škôlky má svoje čaro.

Deti totiž, potrebujú svojich vrstovníkov. Inak sa napriek novým hračkám, rozprávkam v televízii, či zimnému šanteniu na snehu, nudia (áno, je to tak). A tak, kým nastane čas návratu do školských lavíc, venujme im náš čas. Napríklad i tak, že spolu vyrobíte zaujímavé výtvory, ktoré ozdobia ich detskú izbu.

Zvončeky z kelímkov
Potrebujete:
prázdne kelímky od jogurtov
alobal
niť
korálky
stužky,flitre,alebo vianočné reťaze na ozdobenie
Kelímok prepichnite a na nitku navlečte korálky, ktoré vrchom prevlečieme. Kelímok obalíme alobalom a podľa vkusu ozdobíme flitrami, stužkami či tým čo práve nájdete doma.

Ozdoby na okno (Pozor! Môžu ho robiť len deti, ktorým pomáha niekto dospelý)
Potrebujete:
farebný papier
priesvitný papier
ceruzku
vyrezávací nožík
podložku na vyrezávanie
Vyberte si motív (napríklad anjelikov) a obkreslite ich na farebný papier. Otočte ho a priložte na farebný papier. Opäť obkreslite ceruzkou tak, aby sa obtlačil. Ak to máte, najskôr povyrezávajte vnútorné a potom vonkajšie diely. Keď hotový motív otočíte, bude zodpovedať predlohe. motív obkresli na priesvitný papier, ten otoč a prilož na farebný papier. znovu ho obkresli ceruzkou,aby sa obtlačil. najprv povyrezávaj vnútorné diely, potom vonkajšie. keď hotový motív otočíme, odpovedá predlohe.

Dúha z krepového papiera
Potrebujete:
krepový papier
nožnice
lepidlo
biely papier
Na papier deťom nakreslite ceruzkou polokruhy (väčšie deti to zvládnu samé). Z krepového papiera nastrihajte približne 3cm široké pásy. Potom ich trhajte približne 8cm dlhé pásy, ktoré neskôr ušúľate do guličiek. Tie si deti nalepia na papier tak, aby vytvorili krásnu dúhu.

Text: Katarína Mrázová pre oŽene.sk
Foto: SHUTTERSTOCK