Presunúť na hlavný obsah

Nový hit na cvičenie? Zvaľte sa na Fitness-Berry

Zdravie a relax

Fit-lopty, bosu či naťahovacie pružiny?

Teraz je tu ďalšia novinka, ktorá má šancu stať sa hitom pri telesných aktivitách a zároveň ponúkne alternatívu k cvičeniu, ktoré má blahodárny vplyv na naše zdravie.

Reč je o Fitness-Berry - cvičiacej pomôcke, ktorú vyvinuli v Nemecku a ktorá v priereze pôsobí ako kruh stlačený rovnomerne z oboch strán. Tvar, ktorý sa môže javiť ako náročný na cvičenie, je však ideálnym prostriedkom na precvičenie celého tela so zapojením prvkov gymnastiky či aerobiku. Na Fitness-Berry môžete rozcvičiť stuhnuté svaly, pričom najefektívnejšie pôsobí na precvičenie chrbtovej oblasti a šije, posilňovanie brucha a panvového dna. Nová pomôcka tiež núka možnosť na tréning koordinácie pohybov a rovnováhy alebo nácvik správneho sedenia. S Fitness-Berry sa dá cvičiť aj pilates.

Fitness-Berry je vyrobený z polyuretánovej zmesi, ktorá výborne znáša tlak a opakované zmršťovanie. Obal tvorí umelá koža s protisklzovými vlastnosťami, má vysokú odolnosť voči oderu. Pomôcka má skrytý zips, fixovaný ručnými stehmi - obal je teda prateľný. Pokiaľ by ste chceli vyskúšať novinku na cvičenie aj počas dovolenky, zaobstarať si môžete výrobok vo vodeodolnej povrchovej úprave.

Azda najväčšou výhodou však je, že cvičenie nie je obmedzené len na aktívnych dospelých športovcov. Cvičiť totiž môžu aj deti či seniori. Pomôcka sa nehodí len do posilňovne, ale pomáha aj v pôrodniciach alebo na rehabilitačných pracoviskách.

Text: lp, pre oŽene.sk
Foto: 2media.cz