Presunúť na hlavný obsah

Trápi vás vyčnievajúce bruško?

Zdravie a relax

Túžite po pevnom brušku? Rýchla diéta a cvičenie na fit lopte môžu pomôcť.

Vypracované a ploché brucho je snom každej ženy. Nielen v lete, ale aj počas plesovej sezóny sa nejedna dáma zameria práve na svoje brucho, aby jej v plesovej róbe nepekne nevytŕčalo spod priliehavých šiat. 

Dva-tri týždne pred plesom si nastavte chudnúci režim, mini diéta by mohla zabrať. Stravu postavte na zelenine a hydinovom mäse či rybách. Živiny telu dodávajte pravidelne, päť razy počas dňa. Pomôcť môžu aj číre zeleninové polievky, vyhnite sa smotanovým kyslím polievkam. Diéta by sa mala niesť v duchu: čo najmenej soli a korenín, aby sa v tele zbytočne nehromadila voda, kilá tak pôjdu dole rýchlejšie.

Namiesto "potenia krvi" v posilňovni si zaobstarajte fit loplu a brušné svaly posilňujte na nej, v pohodlí domova. Ráno cvičte dvadsať minút pred raňajkami a štyridsať minút večer. Cvikov na fit lopte je neúrekom, ľahko si postavíte najvhodnejší tréning. Na fitlopte si navyše nebudete zaťažovať zbytočne chrbát. Aj v práci sa môžete zbaviť nejakých kalórií, napríklad ak výťah vymeníte za schody. Takýmto spôsobom sa môžete zbaviť 300 kalórií.

Ak už bude naozaj "horieť" a bruško vás ešte bude zdobiť aj pár hodín pred plesom, vsadiť skúste na sťahovaciu spodnú bielizeň, ktorá dokáže takisto ubrať pár centimetrov.

Text: -bn- pre oŽene.sk
Foto: Shutterstock